Nudge.nl - Sociaal en duurzaam platform

Non-profit, Duurzaamheid

In het voorjaar van 2014 hebben wij van Nudge de opdracht gekregen een geheel nieuw platform te ontwikkelen. Het uitgangspunt voor het nieuwe platform was het bestaande platform en de huidige wensen wat betreft functionaliteit, design en gebruiksgemak.


Nudge zet zich in op het gebied van duurzaamheid en milieu en streeft ernaar om met haar community de wereld steeds een beetje beter te maken. Nudge heeft een grote online community, waar men online initiatieven en ideeën deelt en elkaar inspireert. Het was dus belangrijk een sociaal, gebruiksvriendelijk en visueel platform te ontwikkelen.


Aan de hand van het functioneel ontwerp en het technisch ontwerp is begonnen met een prioritering en clustering van het ontwikkeltraject. Het ontwikkeltraject is uitgevoerd op een agile manier, met een drietal sprints, elk met een eigen onderwerp en doelstelling.


Het nieuwe Nudge-platform is ontwikkeld met behulp van Python en Django. De performance en de beschikbaarheid van de site blijven gewaarborgd ondanks de grote complexiteit van het platform en de grote hoeveelheid content.

Nudge

Nudge.nl - Sociaal en duurzaam platform