Anne Frank website

Cultuur, Onderwijs, Non-profit

Het Anne Frank huis is een van de bekendste plekken in Nederland. Miljoenen mensen van over de hele wereld komen jaarlijks langs om met hun eigen ogen het huis te zien waar Anne Frank en haar familie onderdoken tijdens de tweede wereldoorlog.


In 2017 vroeg de Anne Frank Stichting aan Maykin om een nieuwe website te implementeren, gebaseerd op een fris nieuw ontwerp van IN10. De uitdaging voor ons was om het CMS zo in te richten zodat deze eenvoudig te gebruiken was, maar dat het CMS toch flexibel genoeg werd opgebouwd om alle verschillende variaties en mogelijkheden die de stichting wou mogelijk te maken. Ook het feit dat de website zo'n 10M pageviews per maand aan moest kunnen van bezoekers over de hele wereld maakte het een leuke uitdaging.


De website werd door ons ontwikkeld met behulp van HTML5/SASS, React componenten en Three.js voor de frontend. Aan de achterkant (voor het CMS) werd Python, Django en Django CMS is ingezet. Er zijn integraties met Mailchimp, Piwik en Vimeo, daarnaast wordt er van Fastly gebruik gemaakt als CDN.


De website is in 2018 voltooid en bevat een reeks applicaties om de verschillende soorten content van de stichting eenvoudig te kunnen beheren. Ook is de website gekoppeld met de Memorix DAM (Digital Asset Management) van de stichting, waardoor de afbeeldingen van de site eenvoudig centraal beheerd kunnen worden.


Hosting van de website wordt gedaan door Centric op de Private Cloud omgeving van de Anne Frank Stichting, waarbij de OTAP-straat is ingericht op basis van onze standaard Ansible setup.

Anne Frank Stichting