Website en boekingssysteem Huisdieropvakantie

Reizen

Huisdieropvakantie is een online platform waar eenvoudig een vakantieadres voor honden of katten kan worden gereserveerd bij een van de aangesloten pensions. Huisdieren verdienen net als hun baasjes een fijne vakantie. Om deze reden werkt Huisdieropvakantie alleen samen met de allerbeste dierenpensions en dierenhotels in Nederland. Zo kunnen de baasjes met een gerust hart op vakantie.

Maykin Media heeft het platform van Huisdieropvakantie.nl ontwikkeld, inclusief reserveringssysteem voor de pensions, een boekingsstraat en de persoonlijke omgeving ‘Mijn Huisdieropvakantie’. In ‘Mijn huisdieropvakantie’ kan men reserveringen inzien, wijzigen en annuleren. Ook kunnen klanten de pensions beoordelingen geven en hun ervaringen delen. Betalingen worden via de vertrouwde iDeal-omgeving afgehandeld.

Het gehele platform is ontwikkeld in Python en Django, inclusief het CMS contentbeheer. Daarnaast is er een admin-omgeving waarmee de pensions, reserveringen en capaciteit van de pensions eenvoudig beheerd kunnen worden. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van de pensions zo goed mogelijk gewaarborgd. Ook de pensions hebben een eigen omgeving waarin zij hun eigen reserveringen kunnen inzien.

Ook hosting en support is verzorgd door Maykin Media. Dit zorgde voor een uptime van >99.9% van Huisdieropvakantie.

Helaas bleek Huisdieropvakantie eind 2015 niet meer levensvatbaar, waardoor dit originele en gedurfde concept is stopgezet.