PostgreSQL

July 18, 2017 - Alex - Development

In de online wereld zijn de mogelijkheden rond databases eindeloos. PostgreSQL is de vaste keuze van Maykin Media als het aankomt op database servers. In dit blog leggen wij uit wat PostgreSQL is en waarvoor het gebruikt kan worden en waarom wij graag voor PostgreSQL kiezen.

Wat is PostgreSQL

PostgreSQL is een open source database die in 1996 in de huidige vorm is ontstaan. Het is in onze ogen een volwaardig alternatief voor ‘grote’ database servers van Oracle, Microsoft of bijvoorbeeld Firebird. PostgreSQL wordt geheel open source onderhouden en steunt op de kennis en kunde van de uitgebreide, trouwe community. Deze community voert continu verbeteringen uit aan het systeem, waardoor de gebruikers profiteren van de laatste updates, zonder dat updates hoeven worden uitgevoerd.

Waarvoor wordt PostgreSQL gebruikt?

Maykin Media gebruikt PostgreSQL als standaard database voor vrijwel al haar projecten. Of het nu gaat om het beheren van een website, het gebruik maken van een inlog-omgeving of het verwerken van betalingen: alle gegevens die in de door ons ontwikkelde systemen worden opgeslagen, komen terecht in PostgreSQL.

PostgreSQL heeft naast de standaard installatie ook een reeks extensies waar wij, afhankelijk van het project, gebruik van maken. Denk aan pgcrypto voor het in-database versleutelen van gevoelige gegevens of aan PostGIS voor het snel kunnen uitvoeren van geografische berekeningen ("Geef mij alle hotels in een straal van 10km").

Soms kan het nodig zijn om andere soorten databases te voeden met informatie uit PostgreSQL. Denk aan bijvoorbeeld Elasticsearch, dat in onze projecten vaak dient als een zoekmachine voor de informatie in PostgreSQL.

De voordelen van PostgreSQL als database

Django heeft daarnaast uitstekende ondersteuning voor PostgreSQL. De beheeromgeving van Django is 'out of the box' niets meer dan een webschil om de verschillende tabellen die leven in PostgreSQL. De Django admin biedt een gebruiksvriendelijke manier om eenvoudig gegevens in te voeren en te beheren in de database, dus de combinatie van Django en PostgreSQL is een die uitstekend werkt.

  • Open source, dus geen licentiekosten

  • Eenvoudige installatie

  • Veilig, door uitgebreide gegevensbeveiliging

  • Snel in gebruik

  • Grote betrokken community ter ondersteuning en verbetering van het systeem

  • Volgens ANSI SQL standaard, dus geen eigen semantiek

  • Veel tools ter ondersteuning beschikbaar

  • Koppelingen met andere databases mogelijk

Wilt u meer weten over PostgreSQL of heeft u vragen over uw database? Neem dan contact op met een van onze experts!



Latest Tweets