Wagtail CMS

July 12, 2017 - Alex - Development

Maykin Media ontwikkelt zeer veel websites en webapplicaties in Python en Django. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het gebruik van een content management systeem (CMS) (Django CMS, Mezzanine, Fein..). Meestal maken wij gebruik van Django CMS, maar ook het Wagtail CMS biedt een grote verscheidenheid aan mogelijkheden en voordelen. In dit blog zoomen wij in op Wagtail en welke mogelijkheden dit CMS biedt.
 

De achtergrond van Wagtail CMS

Wagtail CMS is geschreven in Python en gebouwd op het Django Framework. Het CMS is in 2014 ontwikkeld door Torchbox, een van de core Django businesses in het Verenigd Koninkrijk. Doordat het ontwikkeld is vóór ontwikkelaars, is er veel aandacht besteed aan de intuïtieve werkwijze. Alles is logisch opgebouwd. De uitgebreide, trouwe community van ontwikkelaars voert continu verbeteringen door en komt af en toe samen met de vaste ontwikkelaars bijeen om in zogeheten sprints aan bepaalde zaken te werken.
 

De voordelen van Wagtail CMS

De combinatie van een website in Python/Django met een Wagtail CMS biedt voor zowel een webmaster als gebruiker diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Snel in gebruik te nemen door hapklare modules
  • Zeer gebruiksvriendelijk: eenvoudig te gebruiken voor een webmaster en contentmedewerkers
  • Open source, met een uitgebreide community die continu verbeteringen doorvoert
  • Flexibiliteit: elementen en modules geheel naar wens aan te passen. Vrijwel alles is opgebouwd uit ‘blokken’. Aanpassingen hoeven dus niet duur te zijn
  • CMS in het Nederlands
  • Responsive

Wellicht bent u nog niet zo bekend met Django en Python. Lees dan eens onze blogs over de voordelen van Django en de voordelen van Python
 

Wilt u ook een Wagtail CMS voor uw Django website?

Bent u overtuigd door de mogelijkheden en visuals en wilt u weten of Wagtail CMS ook geschikt is voor uw Django website? Maykin Media informeert u graag naar de mogelijkheden en adviseert u over de voors en tegens van de diverse opties.

Neem direct vrijblijvend contact op met een van onze CMS expertsLatest Tweets