Uptime en performance monitoring

July 12, 2017 - Alex - Development

Of u nu een website heeft met een paar honderd bezoekers per dag, of een (inter)nationaal platform met honderdduizenden gebruikers, u wilt uw website in de lucht hebben. Uw website betekent omzet, dus het is zaak om deze zo goed mogelijk te laten presteren. Bij Maykin Media begrijpen wij dat. Wij gebruiken verschillende monitoring tools om de webapplicaties en websites van onze klanten in de gaten te houden. Wat bedoelen we met uptime en performance monitoring en waarom doen we dit? In dit blog vertellen wij er meer over.

Waarom uptime en performance monitoring?

Uptime monitoring en performance monitoring is in het leven geroepen om websites in de gaten te houden. Diverse zaken kunnen van invloed zijn op het functioneren én presteren van uw website en zelf heeft u dat wellicht niet eens altijd in de gaten. De uptime heeft te maken met de tijd dat uw website in de lucht is. Up and running. Bereikbaar. Door de uptime te monitoren kunnen we uw website in de gaten houden en ervoor zorgen dat de downtime tot een minimum wordt beperkt.

Naast uptime monitoring spreken we van performance monitoring. Dit is het monitoren van de prestaties van uw website. Hoe staat het met de laadtijd van elementen van uw website? Wordt de website overbelast door grote hoeveelheden gebruikers? Gaan er zaken fout?

Door proactief te monitoren blijven we problemen voor en zorgen we ervoor dat u zo min mogelijk merkt van eventuele problemen.

Sentry

Maykin Media maakt voor haar klanten gebruik van Sentry. Sentry is een van de bekendste monitoring tools en wordt door diverse grote, wereldwijde spelers gebruikt. Sentry monitort real-time en voorziet ons van notificaties als er iets niet naar behoren werkt. Er wordt inzicht verschaft in de impact van datgene wat niet werkt. Zo kunnen wij snel bepalen wat er gerepareerd moet worden en onze klanten aangeven dat er aan iets gewerkt wordt of dat er iets gerepareerd ís. Sentry verschaft nuttige informatie over de fout en geeft niet alleen aan dát er wat fout gaat.
 

New Relic

Naast Sentry gebruikt Maykin Media New Relic APM als monitoring tool. Ook deze tool is geen onbekende naam in de IT-wereld. New Relic is net als Python en Django bijzonder flexibel en modulair. Er kan real-time gemonitord worden wat u maar wilt. Proactief monitoren wordt gefaciliteerd en alle problemen worden gedocumenteerd.
 

Eigen web monitoring tool

Behalve de gevestigde monitoring tools Sentry en New Relic heeft Maykin Media een eigen web monitoring tool ontwikkeld. Deze monitoring tool gebruiken wij voorlopig nog alleen intern, als aanvulling op de eerder genoemde tools. Een eigen, custom tool kan ons van extra informatie voorzien en zorgt voor nog completere mogelijkheden.  

Wilt u meer weten over onze uptime en performance monitoring services? Neem dan contact op met een van onze experts.Latest Tweets