Maykin Media adopteert een aapje in ARTIS

Jan. 28, 2017 - Alex - ARTIS - News

Het is feest bij Maykin! Wij hebben sinds kort een adoptieaapje in ARTIS wonen! Met een aapje als bedrijfslogo konden wij niet anders dan kiezen voor een aapje, toen wij gevraagd werden een van de jonge dieren in ARTIS te adopteren.

Jonge goudwanggibbon

Wij hebben gekozen voor de adoptie van een kleine goudwanggibbon. Een aapje dat in het tropisch regenwoud van Laos, Cambodja en Vietnam leeft en het liefst fruit en blaadjes eet. De jonge goudwanggibbon is een mannetje en hij is geboren op 13 juli 2014.

The voice of...

Goudwanggibbons zijn zangers, net als de andere gibbonsoorten. Het mannetje begint een lied en het vrouwtje haakt in. Zo maken ze hun territorium duidelijk en laten ze andere gibbons weten dat zij een paar zijn.

Foto ARTIS, Edwin Butter
Foto ARTIS, Ronald van Weeren

Snelste niet-vliegers in de bomen

Goudwanggibbons zijn de snelste niet-vliegende dieren die in bomen leven. Ze kunnen wel met 56 kilometer per uur door de takken slingeren en kunnen al slingerend zo’n 15 meter overbruggen. Een flinke afstand voor deze tamelijk kleine apen.

Perfecte match met Maykin Media

Goudwanggibbons worden altijd met een heldergele vacht geboren. In een paar maanden verkleurt de vacht naar zwart, maar de wangen blijven geel. Bij vrouwtjes verkleurt de vacht in de pubertijd weer terug naar geel, maar mannetjes blijven zwart. De adoptie van de goudwanggibbon was voor Maykin Media daarom een perfecte match! Er is een zeer sterke overeenkomst met ons bedrijfslogo.

Maykin Media steunt Artis

Met de adoptie van de jonge goudwanggibbon – die overigens zolang hij in ARTIS verblijft ons adoptieaapje zal zijn – steunen wij ARTIS in de verzorging van de dieren en natuurbehoud en om de bezoekers van ARTIS te stimuleren op verantwoorde wijze met de natuur om te gaan.

Breng je binnenkort een bezoek aan ARTIS? Ga dan ook eens op zoek naar ons adoptieaapje. Post jouw foto van de goudwanggibbon (of een van zijn soortgenoten) op onze facebookpagina of tag ons in jouw twitterpost @maykinmediaLatest Tweets