Stage lopen bij Maykin Media - Alex

June 19, 2017 - Alex - Development - Software

Bij Maykin Media zijn regelmatig stagiairs over de vloer. Onze stagiairs hebben uiteenlopende stageopdrachten en afstudeerrichtingen. Het leek ons leuk ze zo af en toe een blog te laten schrijven over hun tijd bij Maykin Media. In dit eerste blog van een stagiair is het woord aan Alex van der Wal, derdejaars student van de Hogeschool Leiden.

Meeloopstage in Python: logische keuze voor Maykin Media

Als onderdeel van mijn derde studiejaar aan Hogeschool Leiden moest ik een halfjarige meeloopstage doen. Voor mij was het erg belangerijk om een stageplek te vinden waar goed geteste webproducten belangrijk zijn. Het liefst in Python, een taal waar ik graag meer over wilde leren. Zo kwam ik uit bij Maykin Media. Het was een logische keuze een stageaanvraag te doen.

Eerste weken: warmdraaien en inlezen

Mijn eerste weken bij Maykin Media waren vrij rustig. Ik kreeg de tijd om een tutorial van Django te doorlopen om Django te leren kennen en ik deed wat kleine opdrachten. Ik maakte onder andere een prototype voor het intranetportaal van Maykin Media door middel van Progressive Webapplicaties. Deze opdrachten deed ik voornamelijk zelfstandig, waardoor ik er op mijn eigen tempo, zonder stress, aan kon werken. Uiteraard mocht ik altijd vragen stellen. Dit was erg fijn, omdat ik de tijd had om mij uitgebreid in te lezen in de documentatie rond Django.

Bij Maykin Media staan wij open voor stagiairs van diverse afstudeerrichtingen. Enige ervaring in Python en Django is een vereiste. Vooraf bespreken wij je kennisniveau en ervaring en bekijken wij of wij een project hebben dat past bij jouw afstudeeropdracht.

Stageopdracht rond Django CMS

Na een aantal kleinere opdrachten gedaan te hebben, ging het project dat uiteindelijk mijn stageopdracht zou worden van start. Het project behelsde de realisatie van de back-end van een Content Management Systeem aan de hand van Django-CMS. Het project werd in samenwerking met een derde partij gedaan, die verantwoordelijk was voor het design en de front-end. Dit was erg spannend voor mij, omdat ik nog nooit op deze manier aan een project had gewerkt.

Het was een erg leuk project. Voornamelijk door de samenwerking met een developer van Maykin Media, die samen met mij aan het project werkte. Ik kon hem altijd dingen vragen en kreeg nuttige feedback. Ook kreeg ik voldoende tijd om te werken aan mijn stageverslag, waardoor ik de ruimte had om zonder stress mijn stageverslag te schrijven. Dit kwam mijn werk aan het project ten goede.

Fijne stage bij Maykin Media

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Maykin Media. Het was een erg prettig bedrijf om stage te lopen. Er was altijd ruimte voor mij om iets te vragen, mijn collega’s waren altijd bereid om mij te helpen en behandelden mij gelijkwaardig, waardoor ik mij niet ‘slechts een stagair’ voelde. Dit heeft er met name voor gezorgd dat ik wat meer uit mijn schulp ben gekropen en beter ging communiceren. Hier had ik in het begin soms moeite mee. Deze verandering én de sfeer hebben er voor gezorgd dat ik meer energie heb gekregen voor het ontwikkelen van awesome software en heeft mij erg dankbaar gemaakt voor de mogelijkheid om bij Maykin Media stage te kunnen lopen.

Wil jij net als Alex stage lopen bij het leukste IT-bedrijf in hartje Amsterdam?! Wil je weten of  een afstudeerstage of meeloopstage bij Maykin Media iets voor jou is? Neem dan contact op met een van de managing directors.
 Latest Tweets