CRM met Python en Django

Feb. 21, 2017 - - Development - Software

Maykin Media ontwikkelde voor verschillende klanten open source CRM-software op basis van Python en Django. Toch merken wij dat er veel onduidelijkheid bestaat over wat CRM-software nu eigenlijk is en wat het voor nut heeft. In dit blog leggen wij dit op een eenvoudige manier uit.

Wat is CRM-software?

CRM staat voor Customer Relationship Management. CRM-software faciliteert een bedrijf op het gebied van klantcontact en communicatie. Klantbeheer, verkoopcijfers en targets wordt eenvoudiger en overzichtelijker, waardoor uw personeel efficiënter te werk kan gaan en resultaten meetbaar worden. Een CRM-systeem vervangt geen reguliere communicatiemiddelen, maar ondersteunt deze wel.

Een CRM-systeem kan bijvoorbeeld zeer nuttig zijn voor het bijhouden van klantcontacten en leads. CRM-software biedt een centrale locatie voor een overzicht van contactgegevens, gecombineerd met zaken als contactmomenten, afgenomen diensen, abonnementen en belangrijke data. De software neemt u als het ware het uitzoekwerk uit handen en zal automatisch op belangrijke momenten een notificatie sturen. Zo kunt u op het juiste moment de de juiste actie aan een klant koppelen. Erg handig en efficiënt.

De voordelen van CRM-software van Maykin Media

  • Koppeling met diverse systemen mogelijk

  • Klantbeheer vereenvoudigd: op het juiste moment de juiste actie

  • Overal de meest actuele gegevens te raadplegen

  • Meetbare resultaten voor overzichtelijke, gefundeerde doelstellingen

  • Geen opslagruimte, hardware, licenties of systeembeheerders nodig

  • Systeem op maat

CRM-software in Python/Django

Bij Maykin Media maken wij gebruik van Python/Django voor de ontwikkeling van onze CRM-software. Het gebruik van Python/Django heeft als voordeel dat er al snel een prototype of testsysteem gerealiseerd kan worden. Onze klanten hebben dus als snel inzicht in veranderingen. Bovendien is een CRM-systeem in Python/Django modulair. Er kunnen eenvoudig functionaliteiten worden toegevoegd of weggestreept indien overbodig. Aangezien een CRM-systeem vaak een bijzonder omvangrijk systeem wordt is het een voordeel om al vroeg in het ontwikkelproces iets tastbaars te hebben. Dit komt de optimalisatie van het systeem ten goede.

Er zijn maar weinig ontwikkelpartijen die CRM-software creëren op basis van open source code. Maykin Media is er een van!

CRM-software van Maykin Media draait, net als onze ERP-software, als webapplicatie volledig in de cloud. Onze klanten hebben dus zelf geen fysieke software op hun computers staan. Dit heeft als voordeel dat onze klanten de gegevens altijd en overal kunnen benaderen zonder dat het opslagruimte of geschikte hardware kost. Bovendien hoeven wijzigingen maar één keer te worden doorgevoerd. Uiteraard zorgen wij voor een volledig veilige omgeving en staat veiligheid voorop als het aankomt op onze servers.

Meer weten over CRM-software van Maykin Media? Bent u benieuwd of wij u van CRM-software op maat kunnen voorzien? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.Latest Tweets