De 5 voordelen van Python

feb 28, 2017 - Alex - Development - Software

Maykin Media gebruikt sinds jaar en dag Python als programmeertaal voor de ontwikkeling van webapplicaties en websites. Door Python met het Django framework te combineren kunnen wij op zeer efficiënte doch precieze wijze aan de wensen van onze klanten voldoen. In dit blog bespreken wij 5 belangrijke voordelen van het gebruik van Python voor de ontwikkeling van webapplicaties en websites.

Python is een programmeertaal die ontwikkeld is in de jaren ’90 door Guido van Rossum van het CWI (Ja, Python is dus een Nederlandse programmeertaal!). Python wordt vaak geroemd om zijn eenvoud, logica, structuur én om het feit dat het goed (aan) te leren is.

Python is eenvoudig

Als je als leek verschillende programmeertalen bekijkt, dan zal u opvallen dat Python er heel eenvoudig uitziet. Dat klopt ook. Python is op een dusdanige manier ontwikkeld dat het er heel logisch en eenvoudig uitziet. Deze eenvoud en logica hebben als voordeel dat u het relatief snel onder de knie kunt hebben.

Python is ‘leesbaar’ en bondig

Programmeertalen kunnen ontzettend veel code nodig hebben om relatief weinig op scherm te laten verschijnen. Python kenmerkt zich door zijn bondigheid: met weinig code kan behoorlijk veel worden bereikt. Hierdoor blijft de code leesbaar, overzichtelijk en netjes. Deze bondigheid heeft als bijkomend voordeel dat de programmeersnelheid dus relatief hoog is. In een kortere tijd kan er meer worden bereikt dan in alternatieve programmeertalen.

Met Python kun je snel iets laten zien

Python is perfect om nieuwe dingen vanaf scratch te ontwikkelen. Doordat je in Python met minder code meer gedaan kunt krijgen, ben je sneller toe aan de fase waarin iets daadwerkelijk kan worden getoond. Met Python kun je met een goede ROI een prototype ontwikkelen. Dit voordeel hebben al onze klanten ook: in een relatief kort tijdsbestek kan er iets worden getoond, waardoor al in een vroeg stadium kan worden bekeken of dit overeenkomt met de wensen van de klant.

Onze ervaring is dat programmeurs die kiezen voor een specialisatie in Python meer op kwaliteit letten dan programmeurs die zich toegelegd hebben op andere programmeertalen.

Python is flexibel

Python is zo flexibel dat er diverse variaties van Python zijn ontwikkeld die geïntegreerd zijn met andere programmeertalen. Zo zijn er bijvoorbeeld combinaties ontwikkeld met C# en Java. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat Python goed kan ‘samenwerken’ met andere programmeertalen en systemen die ontwikkeld zijn in deze programmeertalen.

Python is open source

Python is een open source programmeertaal en heeft een zeer uitgebreid netwerk aan aanhangers. Deze community zorgt voor een zeer grote ‘bibliotheek’ aan toegankelijke en bruikbare bronnen evenals een vraagbaak voor ondersteuning en hulp bij het leren van Python, maar ook bij ontwikkelproblemen of uitdagingen.

Wist u dat enkele heel grote spelers in de online wereld veel gebruik maken van Python? Google, PayPal, Facebook, Etsy, Dropbox en Spotify bijvoorbeeld. Hier vindt u meer voorbeelden.

En we kunnen nog wel even doorgaan...

  • Python is momenteel de snelstgroeiende programmeertaal

  • Er zijn diverse frameworks die ontwikkelen met Python nóg efficiënter maken

  • Python is gebruiksvriendelijk

  • Python is geschikt voor projecten van elk formaat

Wilt u meer weten over het gebruik van Python? Of wilt u weten of Python geschikt is voor uw project? Informeer dan gerust bij onze Python-experts.

 Latest Tweets