5 voordelen van Django CMS

March 10, 2017 - Alex - Projects - Software

Bij Maykin Media gebruiken we het Django CMS voor vrijwel al onze CMS-projecten. Dit is, zoals te verwachten, de CMS-module van Django. Veel mensen zijn wel bekend met de CMS’en van WordPress, Drupal en Joomla, maar dat Django ook een CMS heeft is nog voor veel mensen een verrassing. In dit blog zullen we een aantal voordelen van het Django CMS. Laat u verrassen door de veelzijdigheid en het gebruiksgemak!

Django CMS biedt vrijheid en flexibiliteit

Het Django CMS een een open source content managementsysteem op basis van Django en Python. Het heeft alle functionaliteiten die u kunt verwachten van een CMS, maar dan zonder beperkingen voor uw website. Of zonder dat er elke maand een update nodig is om uw website naar behoren te laten werken. Het Django CMS is het ideale CMS als een standaard softwarepakket niet meer voldoet aan uw wensen rond uw website.

Django CMS is door CMS Critic verkozen tot het beste open source CMS van 2015

Django CMS is zeer gebruiksvriendelijk

Voor het Django CMS zijn er diverse editors beschikbaar. Deze editors hebben veel weg van uw gangbare tekstverwerkingsprogramma en zijn logisch en overzichtelijk ingedeeld. Na een korte introductie of een oefensessie heeft u de editor van Django CMS al onder de knie. Bovendien zijn er mogelijkheden om content rechtstreeks in de frontend aan te passen. 

Django CMS is veelzijdig en bijzonder geschikt voor maatwerk

Het Django CMS kan (in de meeste gevallen) worden uitgebreid met al uw aanvullende wensen. De schaalbaarheid van Django CMS maakt het heel eenvoudig nieuwe functionaliteiten toe te voegen of juist weg te halen. Het Django CMS is hierdoor uitermate geschikt voor maatwerk.

Django CMS houdt rekening met SEO

Iedereen wil zijn/haar website hoog laten uitkomen in de resultatenlijst van Google of andere zoekmachines. Om deze reden is het Django CMS verrijkt met een ingebouwde SEO-tool voor zoekmachineoptimalisatie. Zo kunt u eenvoudig uw content optimaliseren door metadata toe te voegen en de beste opmaak te creëren.

Django CMS heeft een poortwachterfunctie

U wilt ook wel eens niet zelf de content op uw website te hoeven bijwerken en dit kunnen uitbesteden aan uw medewerkers. Om toch een laatste controle te kunnen uitvoeren en om te voorkomen dat er onwaarheden of fouten op uw website terecht komen beschikt Django over een poortwachterfunctie. U bepaalt wat er live komt door content goed te keuren of af te keuren.
 

En verder...

  • Django CMS is multilinguaal. Meertaligheid is essentieel voor bedrijven die over de grens kijken.
  • Django CMS is open source, dus gratis en zonder verplichte licenties of vendor lock-in.
  • Er is goede ondersteuning en een trouwe, gezonde, actieve community
  • Veiligheid staat hoog in het vaandel
  • Er is een ruim aanbod aan beschikbare plugins en addons


Wilt u meer weten over het Django CMS of bent u benieuwd of Django CMS dé oplossing is voor uw CMS-probleem? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze Django-experts!
 Latest Tweets