ERP met Python & Django

Feb. 21, 2017 - - Development - Software

Maykin Media ontwikkelde voor verschillende klanten open source ERP-software op basis van Python en Django. Toch merken wij dat er veel onduidelijkheid bestaat over wat ERP-software nu eigenlijk is. In dit blog leggen wij dit op een eenvoudige manier uit.

Wat is ERP-software?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. ERP-software maakt het mogelijk om organisatorische processen op het gebied van administratie, voorraadbeheer, financiën en logistiek te automatiseren en met elkaar te verbinden. Hierdoor hoeven veel administratieve zaken niet meer door een administratief medewerker te worden gedaan en zijn alle gegevens op één centrale plek te raadplegen.

Een ERP-systeem kan bijvoorbeeld zeer nuttig zijn voor het bijhouden van het voorraadbeheer. ERP-software biedt een centrale locatie voor een overzicht van contactgegevens van klanten, gecombineerd met zaken als afgenomen goederen en belangrijke data. De software neemt u als het ware het uitzoekwerk uit handen en zo heeft u eenvoudig inzicht in de actuele voorraden en kunt u eenvoudig bepalen wanneer het tijd is om bepaalde zaken te bestellen. Erg handig en efficiënt.

De voordelen van ERP-software van Maykin Media

  • Koppeling met diverse systemen mogelijk

  • Alle organisatorische processen inzichtelijk

  • Overal de meest actuele gegevens te raadplegen

  • Geen opslagruimte, hardware, licenties of systeembeheerders nodig

  • Systeem op maat

ERP-software in Python/Django

Bij Maykin Media maken wij gebruik van Python/Django voor de ontwikkeling van onze ERP-software. Het gebruik van dit framework heeft als voordeel dat er al snel een prototype of testsysteem gerealiseerd kan worden. Onze klanten hebben dus al snel inzicht in veranderingen. Bovendien is een ERP-systeem in Python/Django modulair. Er kunnen eenvoudig functionaliteiten worden toegevoegd of weggestreept indien overbodig.

Er zijn maar weinig ontwikkelpartijen die ERP-software creëren op basis van open source code. Maykin Media is er een van!

ERP-software van Maykin Media draait als webapplicatie volledig in de cloud. Onze klanten hebben dus zelf geen fysieke software op hun computers staan. Dit heeft als voordeel dat onze klanten de gegevens altijd en overal kunnen benaderen zonder dat het opslagruimte of geschikte hardware kost. Bovendien hoeven wijzigingen maar één keer te worden doorgevoerd. Uiteraard zorgen wij voor een volledig veilige omgeving en staat veiligheid voorop als het aankomt op onze servers.

Meer weten over ERP-software van Maykin Media? Bent u benieuwd of wij u van een ERP-systeem op maat kunnen voorzien? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 Latest Tweets