5 voordelen van Django

Feb. 28, 2017 - Alex - Development - Software

Bij Maykin Media gebruiken wij het open source framework Django in combinatie met Python voor de ontwikkeling van webapplicaties en websites. Deze combinatie is voor ons ideaal om onze klanten precies te kunnen bieden wat ze nodig hebben. In dit blog nemen we u mee langs vijf belangrijke voordelen van het gebruik van Django.

Django zorgt voor snelheid

Ontwikkeling in Django is efficiënt. Het is een framework dat samen met Python geen herhaling duldt volgens het ‘don’t repeat yourself’-principe. Hierdoor blijft de code schoon, compact, overzichtelijk en kunnen onderdelen beter worden hergebruikt. Door de modulariteit (zie onderstaand) kunnen prototypes al in een vroeg stadium van de ontwikkelfase worden gerealiseerd.

Django is modulair

Zowel in de breedte als in de diepte is Django modulair te noemen. Van database-niveau tot functionaliteiten op applicatieniveau. Dit maakt het framework bijzonder flexibel, efficiënt én geschikt voor projecten van allerlei omvang. Vergelijk het met bouwstenen waarbij zowel op elkaar als naast elkaar kan worden gebouwd.

Django is geschikt van standaard tot maatwerk

Django is een ontzettend veelzijdig framework en dat uit zich in de toepassing voor zowel ‘eenvoudige’ standaardsites als complete maatwerk systemen. Een eenvoudige website blijft dankzij het DRY-principe ook écht eenvoudig en overzichtelijk voor de gebruiker. Zonder de talloze updates die vaak noodzakelijk zijn bij het gebruik van CMS’en als Wordpress. Django is een no-nonsense framework dat zo simpel of uitgebreid kan worden gemaakt als gewenst.

Dankzij de modulariteit is oplevering van een prototype relatief snel mogelijk. Met dit prototype als basis kunnen extra functionaliteiten worden toegevoegd. Deze bootstrapmethode zorgt ervoor dat Django ook aantrekkelijk is voor startups. Zelfs met een beperkt budget kan er al een professionele site worden neergezet.

Wist u dat enkele heel bekende namen in de online wereld gebruik maken van Django? Google, YouTube Instagram, nu.nl en Spotify bijvoorbeeld. Hier vindt u meer voorbeelden.

Django zorgt voor gebruiksgemak

Gebruiksgemak staat bij Django centraal. Dit geldt zowel voor het gebruiksgemak voor de programmeurs als voor dat van de eindgebruikers. Een duidelijke, geheel aanpasbare admin interface behoort tot de standaard. Ook bij Maykin Media houden we hier veel rekening mee. Gebruikers moeten eenvoudig hun weg kunnen vinden in de backend en alle aanpassingen die zij aan de frontend zelf willen kunnen doen moeten ook mogelijk zijn, zonder dat er expliciete kennis van Django zelf nodig is.

Django is open source en voorkomt vendor-lockin

Django is volledig open source. Het gebruik ervan brengt dus geen verborgen extra kosten met zich mee. Er zijn geen gebruikerslicenties of andere verplichte aankopen die bij Django komen kijken, en als gebruiker van een Django-systeem ben je niet gebonden aan 1 leveranier.

En we kunnen nog wel even doorgaan...

  • Django is zeer geschikt voor de agile en scrum benadering

  • Er is goede ondersteuning en een trouwe, gezonde, actieve community

  • Veiligheid staat hoog in het vaandel

Wilt u meer weten over het gebruik van Django? Of wilt u weten of Django geschikt is voor uw project? Informeer dan gerust bij onze Django-experts.Latest Tweets